Boken

Jag behöver Hedvig

Jag behöver Hedvig är en naken och mycket självutlämnande skildring om att få ett barn med diagnos – och om rädslan över att förlora henne. Allt samtidigt som viljan av att upprätthålla syskonens och övriga familjens lycka är oerhört stark.

 

Den 28 augusti 2004 förändrades mycket i mitt liv. Jag fick då mitt tredje barn som visade sig ha Downs syndrom. Det i sig var omvälvande och gjorde att livet gungande en aning. Det visade sig också att Hedvig, som hon heter, var svårt hjärtsjuk och behövde opereras inom sex månader. För att överhuvudtaget fungera som mamma och som människa, stängde jag ute min rädsla och ångest. För andra, men framförallt för mig själv. Att skriva boken har för mig i mångt och mycket varit terapeutiskt, men framförallt nödvändigt.


Jag behöver Hedvig gavs ut den 21 mars 2021 och säljs där böcker säljs helt enkelt. Responsen har varit makalöst fantastisk.


Vill du ha ett smakprov? Det hittar du här.


Vill du ta del av fina recensioner? Det kan du göra här.

Vill du läsa mer och Hedvig och mitt härliga, roliga och stundtals oroliga liv med henne är du varmt välkommen till min blogg litenh.

Din bok är så vacker!


"Jessica - din bok är så vacker! Så naken, ärlig och vacker.

Jag har gråtit så mycket och din berättelse kommer för alltid att sitta kvar inom mig.
Wow, vilket manus.Erica Eklund

- Manuskonsult

Jag kommer bära med mig det länge


Tack för förtroendet att få läsa ditt manus.Det är så starkt och jag kommer bära det med mig länge.Ulrika Slottner

- Visto Förlag

Omöjligt att inte bli berörd


Omöjligt att inte bli berörd. Det här måste bara få bli en bok, oavsett om det blir hos mig eller inte.Emma Holmgren

- Parus Förlag

Ett starkt & välskrivet manus


Författaren gestaltar väl de känslor och tankar som uppstår av oro, men också översvämmande kärlek. Ett överlag starkt och välskrivet manus som kan bidra till inblick och förståelse.Ekström & Garay

-   Lektör